Produktbeskrivelse
OM VINEN
Druerne kommer udelukkende fra vinmarker, orienteret mod syd, og som begynder i en højde af 250m og gå op til 350m. Jordbunden består primært af marl, med mindre mængder ler og sandsten. Det høje niveau af carbonater sikrer en perfekt vandbalance, hvilket giver gode resultater selv i vanskelige år. En god balance af mineraler som kalium, fosfor, calcium og andre elementer gør det muligt at fremstille de bedste Barolo ér.
Duften er krydret og eksotisk. I munden føles silkefulde tanniner ledsaget af den intense, og vedholdende smag.
God til vildt og modnet oste.
Vinstokkene er plantet fra 1969-2002
Lagringspotentiale: 15 år
OM PRODUCENTEN
I 1873, købte den unge Luigi Arnulfo en ejendom i Bussia.
Kun 22 år gammel, opgav Arnulfo at følge den sikre karriere som apoteker og blev istedet vinproducent. Men hans studier var ikke spildt, og lægemiddeluddannelsen kom ham snart til nytte og gav ham i løbet af sit arbejdsliv masser af futuristiske ideer.
Fra og med 1890 åbnede nye markeder og muligheder, og takket være Arnulfo´s initiativ nåede Barolo vinen til Califonien.
Efter L. Arnulfo´s død, i 1928, arvede hans datter Carolina vingården, men hun havde ikke samme visioner som sin far, så efter nogle år valgte hun at give det arvede jord i usufruct (delvist ejet) til en familie fra Monforte d’Alba, som helt opgav vinproduktionen.
I 1988 købte og investerede brødrene Paolo og Guido Sartirano i ejendom. Fra den dag kom Arnulfo´s kælder igen under navnet Costa Bussia, et gammelt navn, der allerede blev brugt i det 19 århundrede for at identificere denne ejendom. Det blev til et to årigt renoveringsarbejde for at genopbygge gården til vinfremstilling og vinkælderen, hvor Arnulfo tidligere havde sin vin, samt genplantning og kuration af vinmarkerne. I 1990 lancerede Costa di Bussia sine første vine.
Fra 2012 til 2014 blev første sal i den gamle gård restaureret, der hvor Arnulfo og hans datter tidligere tilbragte deres liv. I dag er den del af huset Agriturismo (bondegårdsferie)
Anmeldelser
Ingen anmeldelser endnu.