Produktbeskrivelse
OM VINEN
Druerne håndplukkes i oktober, hvorefter druerne presses. I februar tilsættes mosten druekvaset fra amaroneproduktionen for at give ekstra kraft. Lagres 12 mdr. på barriques. Går godt til rødt kød, let lagret oste, og lasagne.
Også en god vin til julemaden.
OM PRODUCENTEN
Pier Paolo og hans bror Stefano har siden 1992, haft deres eget landbrug med vinstokke på egen jord i det kuperede område i byen Marano, San Pietro in Cariano og Negrar. Vinstokkene er placeret i en højde mellem 150 m og 350 m, som dækker et samlet areal på 7,5 hektar, jorden er hovedsagelig af lerholdigt sammensætning.
Leret har den egenskab at holde på vandet, som langsomt filtrerer igennem til rødderne, så der er ikke brug for vandingsanlæg. Helt fra begyndelsen har det været brødrenes ønske at respektere miljøet og brug af så lille en mængde antiparasitære produkter.
I år 2001 afsluttede de opførelsen af egen vinkælder, på første sal finder man tørreloftet, ved jordoverfladen findes lageret, som også bruges til aftapning.
I efteråret 2008 kom den den første Amarone “Ca ‘Coato” årgang 2005, der udelukkende er fremstillet fra vinmarker med “Guyot” opstamning, plantet fra årene 2001 til 2004 på østlige skråninger ved San Vito, Negrar. Jorden er leret af natur med en eksponering mod sydvest og placeret mellem 170 og 220 højdemeter. Druerne er sorteres manuelt, og er nænsomt placeret i små kasser og sat på tørreloft. Druerne presses i slut januar, efter endt gæring hældes vinen på små og store barriques hvor de lagres for de næste 24 mdr.