Bernard Burgaud

Bernard Burgaud er en ener. Ikke den slags enere, der bare er sære, men en sær, passioneret ener, der laver fremragende vin; én cuvée og udelukkende på syrah.
Familien ejer beskedne 4 hektar marker fordelt på lieu-dits Le Champin, Leyat, Moutonnes, Fongeant, La Brosse og på Côte Blonde, hvoraf 2/3 er på stejle terrasser, hvor alt markarbejde foregår med håndkraft. Stokkenes aldersgennemsnit er højt, og de ældste stokke har rundet de 80 år.
Vinifikationen foregår med afstilkning af druerne og temperaturkontrolleret spontangæring. Lagring foregår i 228 liters Allier egefade (fra Tonnellerie Sirugue i Nuits St-Georges), hvoraf beskedne 20% er nye og de øvrige 1-5 år gamle. Efter godt et års lagring med 3-4 omstikninger er vinen klar til aftapning, der foregår uden klaring, kun med en let filtrering.
Dette er befriende, ikke-hårdpumpet Nord-Rhône, der i stedet glimrer ved sin saftige, elegante frugt, lavet i en stil, hvor man beholder lysten til det næste glas – desværre lidt af en sjældenhed i en region, hvor ‘turbo-vine’ oftere og oftere sætter dagsordenen, hvilket er en skam, da netop côte rôtie kan give særdeles elegante og florale vine. Fra 2019-årgangen har sønnen, Pierre, officielt overtaget styringen, men Far står dog lige i nærheden….
Frankrig
Rhone
Cote Rotie

