
Domaine A. Berthet- Rayne “Castel Mireio” AOC Cairanne 2022
182,00 kr.
James Suckling: 94
Pris pr. stk: 164,00 kr. ved køb af 6 stk.
| Land | |
|---|---|
| Region | |
| Vinområde | |
| Druer | |
| Lagring | |
| Alkohol | |
| Serveringstemperatur |
Beskrivelse
OM VINEN
Castel Mireio er André’s sjældne enkeltmarksvin med 65 år gamle stokke på den lerholdige parcel.
Vinen er et blend bestående af 60% Grenache, 30% Syrah og 10% Mourvèdre. Traditionel fermentering i cementtanke efterfulgt af 40 dages maceration, og 1 års lagring på brugte egetræsfade.
Udbyttet til vinen ender med at blive 30 hl per hektar, som ender med at blive til 6000 flasker årligt. En dyb farve med en lilla kant, og ekspressive noter af mørke bær, søde krydderier, et hint af karamel og frugt likør af hindbær og brombær.
Frisk og juicy rødvin med bløde og lette tanniner, som besidder en enorm kompleksitet. Vinen har et lovende lagringspotentiale, og kan sagtens ligge i 10 år.
OM PRODUCENTEN
Domaine André Berthet-Rayne, har siden 1880 drevet vinbrug på familiegården i Cairanne, i den sydlige Rhônedal. Her i kommunen lige nord for Châteauneuf-du-Pâpe og Gigondas har familien drevet de oprindelige 6 ha. vinmarker med olivenlunde og vinmarker gennem nu 5 generatione
Selve vinbruget blev først sat i højsædet under den nuværende ejers far, Paul Berthet-Rayne. I dag er det hans søn André Berthet og hustruen Marina der står for vinhuset, med god hjælp fra næste generation, da både datteren Alexandra og sønnen Axel er dybt involveret i domainet.
Gennem årene er vinmarkerne blev udviddet til hele 30 hektar, med primært gamle vinstokke, der sikrer lave udbytter og koncentreret frugt. Familien har hele tiden haft bæredygtigt vinbrug for øje, og har siden 2011 været certificeret økologisk. I 2021 gik i domainet i gang med at omlægge hele produktionen til biodynamik, og vil fra og med 2024 årgangen være certificeret biodynamisk.






